Det här är FAIK OK

Nedan återfinns information och riktlinjer över vad som gäller när man är med i FAIK Orientering

Allmän information:

Så här kommunicerar vi:

Kontinuerlig information om verksamheten lämnas på hemsidan; www.falkopingsaikok.se samt via den slutna Facebook-gruppen Falköpings AIK OK. I ungdomsgrupperna finns sms-grupper som tränarna använder för att informera och påminna om träningar etc.

Observera att det är medlemmens egna ansvar att se till att hålla sig uppdaterad samt se till att tränare har aktuella kontaktuppgifter.

Som medlem i Falköpings AIK OK tillåter du att ditt namn och bild får publiceras på såväl FAIK:s hemsida, som i trycksaker och liknande media. Kontakta This is a mailto link vid eventuella invändningar.

Skogssport

Orienteringssportens officiella organ heter Skogssport och utkommer med 10 nummer per år. Varje välinformerad orienterare läser Skogssport. Beställning av prenumeration kan göras via följande länk:
Prenumerera på Skogssport

Gemensam träning

Se kalendern på FAIK Orienterings hemsida från senast, aktuella träningsinformation.

Liastugan

Vår klubbstuga är Liastugan och ligger vackert belägen vid Skogssjön på Mösseberg, inom gångavstånd från Motionscentralen där dusch och bastu finns. Under 2012 totalrenoverades stugan. Liastugan disponeras gemensamt med Falköpings AIK SK.

Torsdagskvällar träffas vi i Liastugan efter träningen för fika och samkväm, året runt.

Ungdom

Vår och höst har klubben ungdomsträning varje torsdag. Start kl. 18.00 vid motionscentralen på Mösseberg. Efter träningen är det dusch i motionscentralen och fika i Liastugan. Det finns kompasser att låna för nybörjare.

Ungdomskretstävlingar anordnas vissa vardagkvällar av klubbarna i närheten. Under vår och höst finns det möjlighet att springa tävlingar varje helg och det finns alltid banor som passar alla! På vissa banor får någon gärna följa med och hjälpa till.

Under vinterhalvåret är det inomhusgympa i Mössebergsskolans gymnastiksal på tisdagar kl. 18.00. De lite äldre ungdomarna brukar istället vara med ute och springa med juniorer och vuxna som tränar på samma tid och plats.

Utöver vanliga träningar och tävlingar anordnas roliga läger och utflykter. Deltagaren betalar en subventionerad deltagaravgift.

För ungdomar uttagna till VOF:s USM-trupp, svarar föreningen för:

- Nästan hela deltagaravgiften.

- Resekostnader (det billigaste alternativet)

Klubbens krav på uttagna till USM-truppen:

- Delta i VOF:s USM-trupps aktiviteter

- Delta i klubbens gemensamma tränings- och tävlingsverksamhet

- Delta i Westgota Cup tävlingar

- Delta i de kavlar man blir uttagen till och göra sitt bästa oavsett lagets placering.

Klubbkläder

Ansvarig är Karin Torstensson, 073-140 14 19, och Anna-Carin Molin, 073-930 62 26.

Reklam/sponsring

Ett antal sponsorer stödjer vår verksamhet. Klubben har med dessa träffat avtal om att bära och föra ut deras varumärke på klubbkläder etc. Avtalet innebär ekonomiska fördelar för klubben, som kommer alla medlemmar till godo.

Att springa i klubbens tävlingsdräkt samt bära klubbens overall/jacka före och efter tävling är naturligtvis en självklarhet.

Juniorelittrupp

För att ge ungdomar möjligheten att stanna i klubben och fortsätta att tävla för Faik startas en juniorelitgrupp i klubben. Detta för att skapa förutsättningar för satsande ungdomar att stanna kvar och utvecklas i klubben.

Genom finansiellt stöd till gruppen skall lag och klubbkänslan stärkas. Satsningen skall finansieras via nya sponsorer. Sponsorer skall sökas bland företag som ej är aktuella som klubbsponsorer till Faik. Sponsorpengar kontoförs separat i Faiks bokföring och skall användas för juniorverksamheten. Pengarna går till olika tävlings- och träningsaktiviteter.

Avtal skall tecknas med de löpare som önskar vara med och ta del i satsningen där dom ekonomiska förutsättningarna regleras samt vilka skyldigheter löparen har gentemot klubben.

Styrelsen, januari 2016

Uppdaterad: 21 MAR 2019 15:00 Skribent: Sofia Hjort

FEAB

Bildresultat för länsförsäkringar skaraborg logga