Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Mål och vision för barn och ungdomsverksamheten

Det övergripande målet för vår ungdomsverksamhet är:

Att skapa orienteringstekniska och fysiska förutsättningar för barn och ungdomar att klara de tävlings- och motionsklasser de deltar i.

 

Denna målsättning grundar sig på vår vision, och skall genomsyra alla våra aktiviteter:

 

Barn och ungdomsorientering i FAIK skall vara en meningsfull och givande fritidssysselsättning för hela familjen. Genom att bygga en stark social gemenskap skall vi vara duktiga på att rekrytera, träna och behålla ungdomar och tränare.

 

Vi tror att vi med en öppen och välkomnande atmosfär skapar en vilja att fortsätta orientera och utveckla sin förmåga. Vi tror också att vi då lyckas attrahera föräldrar att engagera sig, inte bara för sitt barns skull, utan lika mycket för sin egen och familjens skull. Därmed bidrar man även till klubbens utveckling.

 

Principer för hur vi driver ungdomsverksamheten

  • Svenska orienteringsförbundets “vision 365” beskriver att orienteringsaktiviteter kan och bör genomföras året runt. För den som vill satsa på orienteringen är denna princip viktig. Det kan i sin enklaste form innebära att vinterns löpträning sker med en karta i handen.
  • Svenska orienteringsförbundet har också fem ledstjärnor som skall genomsyra barn och ungdomsverksamheten; Glädje, Gemenskap, Hälsa, Utmaning och Tävling.
  • Det är den enskilde som avgör hur mycket han eller hon vill satsa och delta. Vi erbjuder träningsmöjligheter för alla ambitionsnivåer.

 

Vi baserar barn och ungdomsträningen på helheten. Med det menar vi att löparen måste förstå målet och syftet med varje övningsmoment och kunna koppla det till sin egen svårighetsgrad och sin egen ambition. Det är tränarnas ansvar att tydligt beskriva mål och syfte med varje träning.

Uppdaterad: 23 FEB 2020 13:11 Skribent: Jan Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

 

 

Våra samarbetsparters

BILLINGE

Elkonsult_logo_pms

Lönsamhet_logo

 

Stenstorps-buss

dina-forsakringar-ab_logotype

falkopings kommun

Swedbank.gif

SISU Idrottsutbildarna

untitled

Hexatronic

 Sponsorhuset

 FEAB

Bildresultat för länsförsäkringar skaraborg logga

Elitsponsorer

                                                           

  ACTIC_logo     

                                                                         

Postadress:
Falköpings AIK OK - Orientering
Magnus Niklasson, Sofielundsgatan 22
52130 Falköping

Kontakt:
Tel: 0703104239
E-post: info@falkopingsaikok...

Se all info