Hoppa till sidans innehåll

Landslaget nästa för Alva och Elsa!

01 AUG 2021 11:54
Efter tre tuffa uttagningstävlingar i Blekinge står det klart att båda tjejerna Sonesson får dra på sig den blå-gula tävlingsdräkten och representera Sverige
  • Skapad: 01 AUG 2021 11:54

Efter tre tuffa uttagningstävlingar i Blekinge står det klart att båda tjejerna Sonesson får dra på sig den blå-gula tävlingsdräkten och representera Sverige, dock på olika håll. Alva är uttagen till Junior-VM i Turkiet och springer därmed sitt tredje junior-VM, medan Elsa efter Blekingetävlingarna är uttagen till Ungdoms-EM i Litauern. Noterbart är att Elsa trots sina blott 17 år även är uttagen som reserv i junior-VM-laget.

Att Alva skulle ta en plats i laget var kanske ingen skräll då hon sedan tidigare är etablerad i landslagssammanhang och gjort många fina resultat. Även om Elsa tidigare gjort många goda resultat, med bl.a. guld och silver på ungdoms-SM, sprint var hon som 17-åring den stora skrällen vid uttagningstävlingarna i Blekinge. Med placeringarna 6:a på sprinten, 1:a på långdistansen och 11 :a på medeldistansen i D20-klassen, ställde hon till huvudbry för förbundskaptenerna. Framför allt var det förstaplatsen på långdistansen som imponerade.

Ett lopp som för övrigt var speciellt då upplägget var lite annorlunda än vanligt, där man först sprang en utmanande medeldistansbana på ca 20 min, direkt därefter vidtog en terränglöpning på ca 15 min, för att sedan avsluta med en medeldistans på ca 30 min. Alva bommande något på sin första del, men revanscherade sig genom att springa fortast av alla på terränglöpningssträckan och den avslutande orienteringen. Elsa var trea på terränglöpningssträckan, bara 12 sekunder efter syrran och var i övrigt den som navigerade bäst av alla denna dag, en imponerande seger att ta med sig i sin fortsatta karriär.

Som FAIK:are håller vi nu tummarna för Alva och Elsa, två av Sveriges mest löpstarka juniororienterare och deras kommande landslagsuppdrag!

Alva o Elsa

Skribent: Thomas Hjert
E-post: This is a mailto link

 

 

Våra samarbetsparters

BILLINGE

Elkonsult_logo_pms

Lönsamhet_logo

 

Stenstorps-buss

dina-forsakringar-ab_logotype

falkopings kommun

Swedbank.gif

SISU Idrottsutbildarna

untitled

Hexatronic

 Sponsorhuset

 FEAB

Bildresultat för länsförsäkringar skaraborg logga

Elitsponsorer

                                                           

  ACTIC_logo     

                                                                         

Postadress:
Falköpings AIK OK - Orientering
Magnus Niklasson, Sofielundsgatan 22
52130 Falköping

Kontakt:
Tel: 0703104239
E-post: info@falkopingsaikok...

Se all info