Hoppa till sidans innehåll

Alva Sonesson klar för världscupen!

18 MAJ 2022 15:22
Efter en tredjeplats vid sitt första senior SM i sprint är det nu klart att Alva kommer att få representera svenska landslaget vid nästa helgs världscup i Borås.
  • Skapad: 18 MAJ 2022 15:22

Efter en imponerande tredjeplats vid söndagens sprint-SM i Göteborg tar Alva sig in i världens bästa orienteringslandslag.  Endast slagen av Hanna Lundberg och Tove Alexandersson, men före ett flertal etablerade landslagslöpare står det nu klart att förstaårssenioren och FAIK-löparen Alva får göra världscupspremiär.

Vägen till landslagsplatsen har dock inte varit spikrak, en efterhängsen fotledsskada har under våren ställt till det och gjort att hon inte har kunnat springa som planerat. Successivt har dock skadan läkts och genom att prioritera löpning på plant underlag och undvika skogslöpning har hon kunnat hålla konditionen uppe.

Som av en händelse arrangerar FAIK orientering en klubbresa till Borås i samband med världscupstävlingarna.  Passa på att anmäl dig om du inte har gjort det tidigare för att heja fram Alva och det svenska landslaget till framstående placeringar. Även vår tidigare elitorienterare Sara Hagström är med bland de som är uttagna till Kristi himmelsfärdshelgens världscupstävlingar, så det finns flera anledningar att besöka Borås denna helg. Mer om info om klubbresan och publiktävlingar står att läsa på annan plats på denna hemsidan.

 

Än en gång grattis Alva och lycka till i Borås!

Thomas Hjert

Skribent: Thomas Hjert
E-post: This is a mailto link

 

 

Våra samarbetsparters

BILLINGE

Elkonsult_logo_pms

Lönsamhet_logo

 

Stenstorps-buss

dina-forsakringar-ab_logotype

falkopings kommun

Swedbank.gif

SISU Idrottsutbildarna

untitled

Hexatronic

 Sponsorhuset

 FEAB

Bildresultat för länsförsäkringar skaraborg logga

Elitsponsorer

                                                           

  ACTIC_logo     

                                                                         

Postadress:
Falköpings AIK OK - Orientering
Magnus Niklasson, Sofielundsgatan 22
52130 Falköping

Kontakt:
Tel: 0703104239
E-post: info@falkopingsaikok...

Se all info