Hoppa till sidans innehåll

Grym FAIK-insats på 10-mila

28 APR 2019 09:54
Tjejerna i de två FAIK-lagen gjorde igår en alldeles fantastiskt bra insats i Skåne. Aldrig har väl den sammanlagda placeringssiffran för första och andralag varit lägre!
  • Skapad: 28 APR 2019 09:54

Glimåkra idrottsplats blev platsen för en riktigt minnesvärd FAIK-framgång i den internationella stortävlingen 10-milastafetten. De unga lagen satsade friskt och genomförde det hela med skärpa och styrka - precis som det ska vara. Systrarna Vilma och Amanda Blennow startade för var sitt Falköpingslag i den världselitspäckade startfållan med 344 startande lag varav ungefär hälften var utländska elitlag. Farten drogs upp direkt i den lättsprungna skåneskogen och båda löparna hängde med riktigt bra. Vilma växlade in som 30:e före riktigt tunga konkurrenter som IK Hakarrpspojkarna, danska Pan-Århus, norska segeraspiranterna Halden och starka Nydalen. Amanda kom in som 114:e och växlade ut Alma Wilhelsson, som gjorde ett riktigt bra lopp och höll ställningarna. Ellen Blennow, som tagit över stafettpinnen från Vilma hade farten genom loppet, men bommade något både i början och slutet och tappade en del platser. Ellen växlade till Alva som på den den långa ogafflade sträckan kunde plocka upp till 55:e plats. I andralaget sprang Tindra Hjort de 9,8 kilometrarna och växlade in som 178. 

Fjärdesträckan utmålades av speakern Per Forsberg som något av en nyckelsträcka, med sin kortare och mer tekniska inriktning. Elsa Sonesson klarade trots sin unga ålder detta strålande och plockade hela elva platser i kampen med värdselitlag! Från 55:e till 44:e plats. På samma sträcka sprang Vera Pettersson och plockade även hon platser i FAIK:s andra lag. Vera växlade över till Lisa Weimann på sista som såg ut att kunna plocka platser hon också efter stabil löpning, men på den sista lilla slingan av tät skog med dålig sikt blev det någon bom, och laget slutade på plats 189. 

Förstalagets Ida Willén behövde bara 69 minuter för sistastäckans 8,7 km, men i kamp med de riktigt stora elefanterna räckte inte ens hennes fina lopp att hålla placeringen. FAIK slutade dock på en riktigt fin 56:e plats. Noteras att Eksjö SOK, som varit kanske främsta rivalen under de senaste årens juniordrabbningar, blev 60:e lag, och Domnarvet som under många år dominerade 10-milas damstafett blev 70:e. 

Grattis tjejer!  Ni är grymma!   

 

Skribent: Jonas Hagström
Epost: This is a mailto link

Tryck här för att boka liastugan 

 

Vill du vara med och stötta FAIKs elitsatsning? Klicka här!

 

 

Våra samarbetsparters

BILLINGE

Elkonsult_logo_pms

Lönsamhet_logo

 

Stenstorps-buss

dina-forsakringar-ab_logotype

falkopings kommun

swedbank_logo_mot_svart_tryck

SISU Idrottsutbildarna

untitled

Hexatronic

 Sponsorhuset

 FEAB

Elitsponsorer

                                                           

  ACTIC_logo     
 
                                                                        

Postadress:
Falköpings AIK OK - Orientering
Magnus Niklasson, Odengatan 27A
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0703104239
E-post: This is a mailto link

Se all info