Hoppa till sidans innehåll

Rapport från BTU 12-14 jan

18 JAN 2018 16:46
Barntränarutbildning 12-14 januari
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 18:08

Helgen som var fick jag möjligheten att representera FAIK på SOFTs Barntränarutbildning Grön-Gul i Husqvarna. 

Efter att ha checkat in på vandrarhemmet startade vi uppe vid IKHPs stuga. Vi började utomhus med lite olika varianter av lek och fys, det blev en mycket avslappnad introduktion på kursen med flera glada skratt. 

19.00 var det mat och vi bjöds på fläskfilé med potatiskaka och cognacspetsad kantarellsås - inte dumt alls! Efter maten startade kursen på riktigt, kursdeltagarna kom från olika håll (Motala, Växjö, IKHP, Jönköping, Torsås, Göteborg-Majorna, Ulricehamn, Eksjö, Hagen, Linköping, Bredaryd och Karlskrona) och kursledare var Karin Holm och Ismo Mäkiranta. Passet bestod av kursinledning och Idrotten vill. Lagom trötta åkte vi tillbaka till vandrarhemmet strax efter 21.00.

Redan 08.30 var vi på plats vid IKHP stugan igen och riktigt taggade på en hel dag av blandat innehåll. Karin inledde dagen med att prata om den fysiologiska utvecklingen hos barn och från barn till ungdom. Jätte-intressant! Ismo tog över innan lunch och pratade om o-teknik grön-gul, sen var det dags för lunch innan utomhuspasset. Till lunch serverades örtbakad lax med grönsaksbulgur och citroncreme.

Det 2,5 h långa utepasset bestod av 7 olika övningar med förslag på hur och vad vi kunde jobba med tex höjdkurve-stafett, slingerbulten och attackpunkt. Sen var det dags för teori med tema ledarskap - tränarskap och en del föreningskunskap i en blandad kompott fram till kl 19.00 då det var dags för middag (potatisgratäng, majskyckling och sparrissås) Men än var inte dagen slut, sista blocket mellan 20-21 bestod av etik och moral diskussioner, intressant som vanligt, vad är rätt, vad är fel och hur gör man i en sport som våran där det inte finns några domare? Behandlar man en HD10 annorlunda än en H50 på ett förbjudet område? Som ni förstår blev det många intressanta diskussioner! Men efter 12.5 h kursdag var det skönt att krypa ner i sängen!

Söndag 08.30 var det dags för sista blocket. Efter reflektion över gårdagen hade vi ett utomhuspass fram till lunch. Utomhuspasset hade temat "Alla tillsammans" och vi fick prova på övningar som inte sprider ut gruppen så mycket utan där alla kan vara med utifrån de egna förutsättningarna! 11.30 serverades "den sista måltiden" som även den var helt fantastiskt god - hemlagade köttbullar med potatispuré och brunsås.

Kursen avslutades med att vi fick ta fram funderingar och strategier för att kunna gå vidare på hemmaplan.

Trött, glad, nöjd och lite mosig i huvudet lämnade jag kursen och kan nu på riktigt titulera mig Barntränare!

Tusen tack för att jag fick möjligheten att göra detta, jag har med mig massa övningar och tankar på hur vi ska kunna göra ungdomsverksamheten ännu bättre!

Vi ses i skogarna!

Anna Hammar

Skribent: Anna Hammar
Epost: Adressen Gömd

Tryck här för att boka liastugan 

 

Vill du vara med och stötta FAIKs elitsatsning? Klicka här!

 

 

Våra samarbetsparters

BILLINGE

Elkonsult_logo_pms

Lönsamhet_logo

 

Stenstorps-buss

dina-forsakringar-ab_logotype

falkopings kommun

swedbank_logo_mot_svart_tryck

SISU Idrottsutbildarna

untitled

Hexatronic

 Sponsorhuset

 FEAB

Elitsponsorer

                                                           

  ACTIC_logo     
 
                                                                        

Postadress:
Falköpings AIK OK - Orientering
Magnus Niklasson, Odengatan 27A
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0703104239
E-post: This is a mailto link

Se all info