Hoppa till sidans innehåll

Rapport från 25-manna

06 OKT 2018 21:17
Lördagen den 6/10 gick årets 25-manna av stapeln i Hägerstalund, Järvafältet.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2018 21:17

I två nästintill fulla minibussar åkte ett gäng glada FAIKare från Rantens Torg, den ena tog vägen över Jönköping och hämtade Ida och Tindra - den andra äkte över Hallsberg för att plocka upp Ellen och Hilla och framåt 22-tiden på fredagkvällen sammanstrålade vi på Scandic Alvik.

Årets 25-manna lag var ett hopakok med flera olika klubbar men först ut var Johanna som gjorde ett strålande lopp och kom in på en 45:e plats bara 2.43 efter täten!

Jonas H sprang ut med målet att inte tappa mer än 100 placeringar och det målet hade han klarat när han kom in som 131!

Jonas H skickade ut Vera P, Hilla (Jämsän Retki-Veikot), Erika (Markbydens OK) och Lisa (Markbydens OK) på sträcka 3. Där var Hilla snabbast in på 28.40 på den 4,6 km långa banan. Sen ramlade de in och inom 5 min var alla inne. Tjejerna plockade massor och placeringen var 80.

På sträcka 4 var Tommy först ut, tätt följd av Oliver, Sören och Emia. Tommy visade nästan vart skåpet skulle stå och var tvåa in på den sträckan efter Emia men de andra var inte långt efter, och Oliver kom strax före Sören och laget låg på en 85:e plats!

Sträcka 5 sprangs av Jonas N, Bosse, Alma och Ellen. Jonas och Bosse visade även dom att rutin slår ungdom och höll sina positioner i gruppen. En missnöjd och ledsen Alma var sist in - men hon var godkänd vilket var huvudsaken! Placringen efter sträcka 5 var 120!

Sen var det damsträcka! På 6:an stack Caroline, Karin, Ida och Elsa ut. Samtliga var övrens om att banan var lite svår och att det började bli gott om upptrampade stigar. En mycket förtvivlad Elsa var sist in på den sträckan ochh under tårar sa hon att hon inte kunde orientera och det vet vi ju allihop att det inte stämmer! Trots att hon inte var nöjd hade vi plockat en placering och låg nu på 119 plats!

Sträcka 7 och sista parallella sträckan sprangs av Lennart och Vidar (Tibro OK), Maria (Sävedalens AIK) och Tomas (Herrljunga SK). Maria var snabbast in, följd av Vidar, Lennart och Tomas som fick växla över till Moa på sträcka 23. Laget låg på en 145:e plats!

Moa dominerade på sträcka 23 och sprang sin 4.1 km bana på 32.22 och laget låg nu på 139 plats!

Moa skickade ut Tindra på 24:e sträckan och trots lite bommar (särskilt till kontroll 1) så var Tindra glad när hon kom in som 141!

Stefan kom in i fållan och frågade mig om jag hade enn lång dag på jobbet, men med facit i handen var det nog han som hade det värst. Sträcka 25 - 9 km lång - inga gafflingar. Bara hitta en rygg att följa. Bra om ryggen går spik. Inte lika bra om ryggen bommar... Men trots motgångar tog sig en sliten Stefan i mål som 172:a på 96.46.

Slutplacering för detta mixlag blev 172:a. Om vi summerar dagen så består den av en del motgångar, en del medgångar, inga felstämplingar och alla var godkända! Vi hade tur med vädret, runt 10 grader varmt, inget regn och nästan ingen blåst. Till och med solen skymtade fram på sina ställen! Så i det stora hela - en riktigt bra dag!

Och som traditionen säger så avslutades dagen på Vedugnens pizzeria!

Vid pennan och i fållan!

/Anna Hammar

 

Skribent: Anna Hammar
Epost: Adressen Gömd

Tryck här för att boka liastugan 

 

Vill du vara med och stötta FAIKs elitsatsning? Klicka här!

 

 

Våra samarbetsparters

BILLINGE

Elkonsult_logo_pms

Lönsamhet_logo

 

Stenstorps-buss

dina-forsakringar-ab_logotype

falkopings kommun

swedbank_logo_mot_svart_tryck

SISU Idrottsutbildarna

untitled

Hexatronic

 Sponsorhuset

 FEAB

Elitsponsorer

                                                           

  ACTIC_logo     
 
                                                                        

Postadress:
Falköpings AIK OK - Orientering
Magnus Niklasson, Odengatan 27A
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0703104239
E-post: This is a mailto link

Se all info