Hoppa till sidans innehåll

FAIK syns och hörs! SM - Medel och stafett med lagmedalj!

27 SEP 2017 21:50
Medel och stafett-SM är en höjdpunkt på året, inte minst för landets 16-åringar som kan passa på och testa sig mot etablerade juniorer i 18-klassen. Detta därför att Ungdoms-SM inte innehåller medel. Klasserna blir därför stora, konkurrensen hård.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2017 23:02

Kvalet

Redan på fredagens kval visade vår 16-åring Alva Sonesson att hon inte kommer att bli lätt att tas med som junior, genom att vinna sitt kvalheat. Nästa 16-åring, Alma Wilhelmsson (D18) och Ida Willen (D21) gjorde bra lopp, men det räckte inte hela vägen fram till A-final. Johanna Hagström hängde på gärsgårn men lyckades till slut pressa sig in i A-finalen. Ellen Blennow (D18) tog sig enkelt vidare till A, med ett stabilt lopp.

Medelfinalen

Lite längre än kvalet, men rätt så lätt orientering, var fleras omdömen om finalbanorna. Alma 23:a i D18 B-final - ett bevis på att hon verkligen har i juniorklassen att göra, två år till återstår i klassen! Ellen likaså bara 16 år, och 30:e i A-finalen, och Alva, som än en gång fick till ett riktigt topplopp när det väl gällde, och fick ta plats på podiet som 6:a. Ida och Johanna gjorde också bättre, men inte felfria, lopp än i kvalet och slutade 8:a i D21 C-final (Ida) och 15:e i D20 A-final (Johanna). 

SM-Stafetten

Dimma och lera! Roligt att FAIK i år kunde ställa upp med både ett D21 och ett D20-lag. I D21 startade Ellen (16-åring bland Sverges startsnabbaste D21-or!), kom in som 46:a och laget fortsatte med Alma och Ida, och blev till slut 43:a. Slog tex Bredaryds, Jönköpings och Sundsvalls förstalag, vilket säger en hel del om hur FAIK:arna kämpade i dimman på långa och hårda elitbanor. 

I D20 har FAIK tunga meriter på juniorsidan i SM-stafetten: två SM-guld och ett SM-silver. Vem hade vågat hoppas på medalj i år? Topp tio var dock inom rimlighetens gräns, och med den utgångspunkten startade Alva. Efter halva loppet var hon en bit efter, men sedan kom fightertakterna fram och hon kunde defilera ensam uppför det grymma, branta upploppet.

Vilma axlade andrasträckan och släppte bara förbi Åmåls OK - som inte hade någon sistasträckslöpare. Underbart att se Vilma springa i dessa sammanhang igen, och göra det så bra! Johanna må vara rutinerad, men lite ringrostig i orienteringstekniken. Nervös över utgångsläget stack hon ut i ledning. Kunde inte hålla JVM-guldmedaljören Linnea Golsäter (Eksjö) bakom sig, och osynlig och snabb tassade också snabba Isa Envall (IKHP) förbi. Men sedan kom Johanna, och laget tog SM-BRONS! Oväntat, och en seger på många plan. Stort grattis till medaljen! Klubben fick en egen, och den kan beskådas i prisskåpet i Liastugan. 

Roligt också att tidigare Faikaren Sara Hagström tog SM-silver efter Tove i D21, och som slutsträckelöpare fixade bronset åt nya klubben IFK Göteborg. 

Skribent: Jonas Hagström
Epost: This is a mailto link

Tryck här för att boka liastugan 

 

Vill du vara med och stötta FAIKs elitsatsning? Klicka här!

 

 

Våra samarbetsparters

BILLINGE

Elkonsult_logo_pms

Lönsamhet_logo

 

Stenstorps-buss

dina-forsakringar-ab_logotype

falkopings kommun

swedbank_logo_mot_svart_tryck

SISU Idrottsutbildarna

untitled

Hexatronic

 Sponsorhuset

 FEAB

Elitsponsorer

                                                           

  ACTIC_logo     
 
                                                                        

Postadress:
Falköpings AIK OK - Orientering
Magnus Niklasson, Odengatan 27A
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0703104239
E-post: This is a mailto link

Se all info