Hoppa till sidans innehåll

SM-silver, lördagsköttfärssås och mossaimössan

2018-04-26 20:52
Vilken helg, vilket slag!
 • Uppdaterad: 2018-04-26 21:00

På fredagen mannade Alma, Tindra, Ellen och Vilma upp på natt-SM som stod strax söder om Jönköping. Arenan var minst 1000 gånger bättre än förra året då jag och Magnus frös häcken av oss. I år var TC i ett ridhus, det var dessutom i princip en sommarnatt utanför. Även i år var banorna utmanande. Alma och Tindra gjorde bra ifrån sig. Systrarna Blennow gjorde dessutom heroiska insatser och var båda topp 5 i sina klasser. Vilma trotsade mörkret och andra demoner vilket ledde till att hon kunde bärga ett SM-silver!

Vilma och Ellen kamperade några hundra meter från TC. Familjerna Hjort och Torstensson/Wilhelmsson åkte till den gamla brunnsorten Örserum och stillade lågan strax efter 02:00 i Hjortborgen.

När styrkan vaknade var solen sedan länge uppe. Gräset växte, träden knoppade, klyvyxan ljöd, Ören glittrade och termometern trodde att det var sommar. Vi intog frukosten (brunch) i långsam takt, flankerade av en analakandet sommar! Systrarna Blennow anslöt och delar av FAIKhären färdades ner de 10 minutrarna till Gränna för att proviantera. Medan en liten med skicklig styrka förberedde den delikata lunchen. Lunchen utgjordes av en traditionsenlig lördagsköttfärssås. Efter lunchen gick den styva FAIKstyrkan ut på en återhämtningspromenad. Promenaden passerade: den nedlagda kiosken, de två förenade hotellen, den berömda badstranden i Örens norra ände, den anrika Örensvallen, hästgården Västergården och rätt upp och in i Holavedsskogen. Skogen som i västra änden ansluter mot Johnbaureskogen på Gränna berget och är gränsen mellan Småland och Östergötland. En i alla tider mäktig skog som både stoppat pest och härbärgerat mången rövare.  Alla med karta i handen. Strax innan skjutbanan vek vi av längs Holavdesleden in mot Hjortborgen för att ta emot FAIKs andravåg, besående av elittruppen Caroline, Johanna, Ida och Alva.

Stridsrop utbyttes och söndagens lunch förbereddes innan de två laxsidorna kom på grillen. Middagen åtnjöts under glam och stoj innan det var dags att puffa kudden, stänga korkgluggarna och drömma om framtida segrar.

Reveljen ljöd vid 06:00 då frukosten stod upp dukad. Förtrupperna lämnade Örserum 07:00, D18 truppen lämnade 30 minuter senare och D20 truppen ytterligare 60 minuter senare. Jaktstarten i Swedish league startade 11:00 men då hade förtrupperna redan kämpat i nästan en timme. Vissa av förtrupperna gick bra, andra gick bättre och någon hade mossaimössan, vilket rejält höjde ribban för de som aspirerar för årets åsna.

Orienteringen var svår, riktigt svår! Flera stupade, alla överlevde, alla kämpade tappert men ingen av FAIKarna segrade. De som var mest nöjda med sin insats var Ellen och Ida. Efter en lång dag i skogen skingrades FAIKtrupperna. De flesta stövlade tillbaka till sina lärosäten andra till hjärtat av Skaraborg men alla för att slicka såren, vässa orienteringskuskaperna och göra sig redo för nästa drabbning. Mot nya ärofyllda uppdrag! Mot nya äventyr! Mot nya slag! MOT FRAMTIDA SEGRAR!           

 

Skribent: Jan Hjort
Epost: This is a mailto link
 1. Verkar tveksamt om det blir något nobelpris i litteratur i år. Annars hade du legat bra till. Verkligen roligt att läsa!

  (Thomas Hjert 2018-04-27 kl 10:03) Anmäl
 2. Men det blev inga isterband

  (Magnus Blennow 2018-04-27 kl 09:00) Anmäl
 3. Så ska en artikel skrivas! Det doftar blod svett o barr. Tack Janne!

  (Jonas Hagström 2018-04-27 kl 00:37) Anmäl
 4. Och du fick en födelsedag som du sent kommer glömma......  Grattis i efterskott!!🎈

  (Anki 2018-04-26 kl 21:58) Anmäl
 5. Kunde inte sammanfattat det bättre själv. Vill bara tillägga: Tack Hjortarna för allt!!!

  (Caroline 2018-04-26 kl 21:23) Anmäl

 

Vill du vara med och stötta FAIKs elitsatsning? Klicka här!

 

 

Våra samarbetsparters

BILLINGE

Elkonsult_logo_pms

Lönsamhet_logo

Stenstorps-buss

dina-forsakringar-ab_logotype

falkopings kommun

swedbank_logo_mot_svart_tryck

SISU Idrottsutbildarna

untitled

Hexatronic

 Sponsorhuset

 

Elitsponsorer

                                                           

  ACTIC_logo     
 
                                                                        

Postadress:
Falköpings AIK OK - Orientering
Magnus Niklasson, Odengatan 27A
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 070-310 42 39
E-post: This is a mailto link

Se all info