Klubben

Falköpings AIK, eller Falköpings AIK Orientering som klubben numera heter, bildades år 1919 tillsammans med fem andra sektioner (bowling, friidrott, handboll, skidor och slalom). Sedan 2006 är FAIK en idrottalians med fristående föreningar.

Idag har FAIK Orientering drygt 300 medlemmar, varav 150 av dem är tränings- och tävlingsaktiva. Under O-ringen (världens största orienteringstävling) i Mjölby 2007 var FAIK den fjärde största deltagande klubben. Tillsammans med FAIK Skidor ägs Liastugan som ligger belägen på Mösseberg. Stor del av all träning utgår därifrån.

Arrangörsmässigt har FAIK Orientering haft flera större uppdrag genom åren. Man har bland annat varit med och arrangerat VM i Skaraborg 1989, VM-tester 1983 och 2006, O-ringen 1978 och 2002 och även SM och JSM.

FAIK Orientering har fått många tävlingsmässiga framgångar. Under 60- och 70-talet vann Faikaren Arne Johansson både SM och VM-guld. Även på ungdomssidan har man skördat stora framgångar och tagit medaljer på både ungdoms- och junior-SM.

Uppdaterad: 17 AUG 2018 16:53
Skribent: Rasmus Persson

Vill du vara med och stötta FAIKs elitsatsning? Klicka här!